Rozkol jihlavské ODS

20. únor 2014

Pořad Narovinu je o trestních oznámeních, o pokusech odvolat radní, o peticích i o pomstě. Hostem je zakládající člen ODS - v současné době chápaný jako stranický rebel - Erich Janderka.

Vedení ODS chtělo odvolat své dva členy Ericha Janderku a Jana Dršatu z pozic radních a nahradit je jinými. Důvodem bylo údajné poškození dobrého jména města, tím že podali trestní oznámení upozorňující na špatné hospodaření města v souvislosti s financováním FC Vysočina, HD Dukla a Teniscentra.

Navíc prý nejednají dle usnesení vedení strany. Zastupitelstvo se ale za radní postavilo a tak zůstávají na svých pozicích dál.

Erich Janderka tvrdí: „Není teď důležité, jaký mám mandát od ODS, ale ten který mám od voličů.“

Proto je přesvědčený, že trestní oznámení upozorňující na špatné výběrové řízení na dodavatele budovy Teniscentra, podat musel. Nařčení primátora, že jde o pomstu PSJ, odmítá, byť připouští, že jihlavský stavební gigant nemá rád.

Radní Janderka je přesvědčený, že ODS dávno opustila post pravicové strany, že se zbavuje perspektivních lidí a že v současné době nemá voličům co nabídnout. Proto zvažuje odchod ze strany i z politiky.

autor: Petr Palovčík
Spustit audio