Řízek, chleba, tatranka, káva a voda. Kraj připravil pro zastupitele provizorní zasedací místnost

13. květen 2020 06:00

Stolky s bílými ubrusy pro jednu osobu a na nich láhev s vodou, sklenice a maličká lahvička desinfekce na ruce.

Krajští zastupitelé museli kvůli bezpečnostním opatřením v souvislosti se šířením koronaviru své květnové jednání přesunout do multifunkčního sálu střední odborné školy v Třešti. Konferenční místnost přímo na hejtmanství je totiž příliš malá na to, aby mohli politici sedět alespoň dva metry od sebe.

„Jednotliví zastupitelé, jak přicházejí, dostávají hlasovací kartu, každý má své číslo, pod kterým bude zaznamenané hlasování. Museli jsme zajistit jiný systém toho elektronického hlasování,“ popsala mezi dveřmi mluvčí kraje Eva Neuwirthová.

Řízek s chlebem

Zatímco se přicházející členové sboru zapisovali, ředitel úřadu Zdeněk Kadlec roznášel papírové tašky ke každému stolu.

„Je tam občerstvení, řízek s chlebem, káva, tatranka a jablko. To je náhrada oběda, který standardně mívají v budově našeho úřadu. Ještě tam mají vodu, snad to bude stačit.“

Tři hodiny

Zasedání nakonec trvalo tři hodiny a jak přiznala Ludmila Řezníčková (ANO), doprovázel ho nezvyklý pachový vjem. „Perfektně to bylo připravené, všude voní dezinfekce. Pro naši bezpečnost kraj udělal maximum.“

Bude-li se jednání krajských zastupitelů v provizorních podmínkách opakovat ještě za měsíc, to záleží především na epidemiologické situaci v České republice. Hejtman Jiří Běhounek věří, že se příště sejdou už normálně ve svých lavicích.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio