Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Zasedací pořádek u svatebního stolu je daný. Pozor na záměnu, vyslali bychom špatný signál
Svatební hostina má naprosto přesný zasedací pořádek. Ten je dán okamžikem sňatku, kdy novomanželé řekli své ano. Tím nastává chvíle pro průnik obou rodin.
-
Káva je kultovní nápoj. Kdy ji máme hostům nabídnout a jak by se měl zachovat host?
Káva je dnes oblíbeným a ceremoniálním nápojem. Do Evropy se dostala v roce 1683, i když první zmínky se objevily už o něco dřív v Benátkách.
-
Jíst makaróny je těžší než jíst špagety. Pozor, krájení je zakázané. Jak správně na to?
Dnes nás zajímá, jak jíst zdánlivě obyčejné makaróny. Radí odborník na stolování Ladislav Špaček.
-
Krájíte brambory na talíři nožem, nebo vidličkou? Jsou tak běžnou přílohou, a přitom v tom chybujeme
Přijde vám, že se na konzumaci brambor nedá nic zkazit? Pozor, nesmějte se, je to možná běžná příloha, ale možná u jejich konzumace děláte chybu.
-
Kam s bonbónem ve společnosti? Spolkněte ho, zní překvapivá rada Ladislava Špačka
Většina z nás si jednou za čas dopřeje obyčejný bonbón. Cucáme ho, převalujeme v ústech a vychutnáváme si jeho patřičnou chuť. Jenže patří bonbón do společnosti?
-
Jak naznačit obsluze, že už nechcete dolít sklenku? Když zavelí král, nepokoušejte se o žádná gesta
„Při dolévání vína záleží na tom, jestli jsme na banketu, kde je jednotné menu a řízené servírování, nebo jsme v domácím či neformálním prostředí,“ říká Ladislav Špaček.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »