Průtah Náměští nad Oslavou čeká velká oprava

14. prosinec 2012
Zprávy z

Řidiči se v Náměšti nad Oslavou po desítkách let konečně dočkají opravy průtahu. Náročnou přestavbu Ředitelství silnic a dálnic plánuje na rok 2014. Zastupitelé Náměště tento týden přislíbili spoluúčast.

Hlavní tah na Brno, který rozděluje Náměšť na dvě části, bude přehlednější a bezpečnější pro chodce i řidiče. Hlavně odtud zmizí výmoly a popraskaný asfalt. Přibudou osvětlené přechody, ostrůvky pro chodce a celý průtah se zúží, což by mělo donutit řidiče zpomalit.


Václav Strnad z Hlubokého se domnívá, že na náměšťském průtahu jsou nejvíce v ohrožení právě chodci. „Tudle zrovna nedávno tam, co se říká u Cafórka, tak tam jsou dva přechody a tudle tam zrovna byla havárka,“ vzpomíná Václav Strnad. „U nádraží, tam je další přechod, kde se chodí od doktora dolů, a tam taky je každou chvíli nějaká bouračka.“

0:00
/
0:00

Jediné, čeho se už teď obyvatelé Náměště i projíždějící řidiči děsí, jsou objízdné trasy. Náročné opravy mají totiž v roce 2014 trvat až půl roku a město není kudy objet. Nejbližší objízdné trasy vedou až přes Dukovany nebo Tasov a znamenají desítky kilometrů dlouhé zajížďky.

autor: Michal Malý
Spustit audio