Provoz třeboňských Lázní Aurora rekonstrukce neomezí

1. srpen 2011

Třeboňské Lázně Aurora čeká rozsáhlá rekonstrukce. Už letos v zimě by chtělo vedení města kompletně zrekonstruovat ubytovací část lázní. Ta totiž od roku 1975, kdy byla postavena, nezaznamenala větších změn.

Nové tedy budou interiéry, i opláštění budov. Na jižní straně ubytovacího komplexu také vznikne zcela nový vyhlídkový výtah a únikové schodiště. V horizontu pěti let by na střeše budovy mohla vzniknout také vyhlídková kavárna.

Rekonstrukce lázní začne v polovině prosince, dokončena by měla být na konci března.

Jak podotkl starosta Třeboně a zároveň prokurista lázní Jiří Houdek, provoz lázní ale rekonstrukce neomezí: „Neznamená to, že dojde k omezení lázeňské péče. Počítáme s tím, že poptávku po lázeňské péči uspokojíme v plném rozsahu. Máme nasmlouvánu celou řadu ubytovacích kapacit v okolí lázní, tam bychom samozřejmě lázeňské hosty umístili. Léčebné procedury rekonstrukce nezasáhne, budou naplno v provozu po celé období.“

Rekonstrukce ubytovacího komplexu Lázní Aurora přijde třeboňskou městskou pokladnu na zhruba 150 milionů korun. Na zajištění financování si město pravděpodobně vezme překlenovací úvěr, který by z příjmů lázní mohlo uhradit do tří let.

O tom, zda tuto formu financování rekonstrukce město zvolí, ale budou muset rozhodnout zastupitelé.

autor: hoch
Spustit audio