Příměstský tábor nemusí být jenom pro děti, v Třebíči ho uspořádali pro seniory

25. srpen 2024 07:00

Senioři z Třebíčska se letos poprvé mohli přihlásit na příměstský tábor. Exkurze, prohlídky i workshopy pro ně organizovalo Muzeum Vysočiny Třebíč. Akce pro starší vznikla na popud samotných seniorů a zájem o ni je podle organizátorů velký.

Paní Marie z Třebíče se na letní příměstský tábor pro seniory přihlásila ze zvědavosti. Chce načerpat nové zážitky a něco se také naučit. V dětství žila nedaleko Týnského údolí a je ráda, že se do něj na příměstském táboře mohla podívat: „Do toho údolí mě to lákalo. Konečně se sem dostanu, protože pořád jsem si plánovala, že sem půjdu.“

Tábor pro seniory se v Třebíči koná poprvé, zájem je ale velký. „Je to vlastně na zkoušku. Pak si to musíme vyhodnotit a říct si, jestli v tom pokračovat. Ten prvopočátek vzešel od samotných seniorů. My míváme různé workshopy v muzeu a na jednom workshopu jsme se bavili o dětském táboře a oni projevili zájem, že by chtěli i seniorský, tak jsem si řekla, proč ne,“ vysvětluje organizátorka tábora Eva Novotná.

Senioři se mohou přihlásit na tábor buď na celý týden, nebo si vybrat pouze dny, kdy se jim program líbí nejvíc. Pořadatelé také avizují, že příští rok by  tábor rádi uspořádali znovu.

Spustit audio