Při vykrádání kontejnerů riskují zloději život

17. březen 2012
Zprávy z

Zloději v Jihlavě riskují při vykrádání kontejnerů s elektronikou. Tento jedna z červených nádob dokonce uvěznila patnáctiletého chlapce.

Čím dál častěji se terčem zlodějů v Jihlavě stávají kontejnery s elektroodpadem. Nenechavci přitom riskují vlastní životy. Tento týden jedna z červených nádob dokonce uvěznila patnáctiletého chlapce. Pomoci mu museli až popeláři za pomoci vozu s hydraulickou rukou. "Kontejner jsme nadzvedli a otevřeli jsme dno, jako když ho vysypáváme. Chlapce jsme pak dostali ven. Byl trochu vyděšený, ale naštěstí nebyl nijak zraněný," řekl mi Petr, který pracuje u Služeb města Jihlavy a odpad z červených kontejnerů sváží.
Patnáctiletý chlapec z Jihlavy, který byl na útěku z Dětského domova se školou, měl obrovské štěstí. Některé krádeže v kontejnerech už totiž skončily smrtí. Jako například loni v červnu, kdy na Kolínsku válec v kontejneru přimáčkl mladíka tak nešťastně, že se udusil. Podle Hany Ansorgové ze společnosti Asekol, která nádoby vlastní, je velmi těžké takovým tragédiím předcházet. "Máme bohužel i takové zkušenosti, že čím lepší je zabezpečení, tím horší jsou pak ty následky. Kdo bude chtít do kontejneru vlézt, vleze tam. A případné letáčky, které upozorňují na možné nebezpečí, by ho stejně nezastavili," uvedla.


autor: Lucie Maxová
Spustit audio