Přemalované křižovatky, objížďky, zákazy. Jihlava se chystá na omezení na Brněnském mostě

13. únor 2018
Zprávy z

Řidiče v Jihlavě čeká od jara do podzimu jedna z největších zkoušek trpělivosti. Stavebníci omezí provoz na Brněnském mostě, který budou opravovat. Práce potrvají až do konce stavební sezóny. Změny se týkají trolejbusové dopravy, ale například i křižovatky ulic Brtnická a Znojemská.

Křižovatka Znojemská – Brtnická má v tuto chvíli hlavní silnici směrem na Znojmo, tedy z centra Jihlavy mírně doprava.

Oprava mostu nedaleko odtud ale změnu uspíší, hlavní silnice bude doleva směrem na Brtnici a Třebíč.

Změny lze očekávat také na konci Jihlavy pod kopcem Kolíbl, kde budou řidiči odbočovat směrem na Kosovskou silnici. „Nějaké označení z toho Kolíblu, když se jede dolů, protože tam budou lidi využívat odbočku na Kosovskou silnici. Bude tam dopravní značení: Pozor, vyjíždějí auta,“ upozornil náměstek primátora Vratislav Výborný (ČSSD).

U Dlouhé stěny

Otočíme-li se zpět do Jihlavy, nad obchodním centrem City Park je ulice U Dlouhé stěny. Tam se objeví dva retardéry. Oficiální objížďka tudy sice nepovede, magistrát ale předpokládá, že se zvýší provoz.

Oficiální objížďka

Oficiální objížďka povede přes sídliště Březinovy sady, kde už vznikl speciální pruh pro trolejbusy a městské autobusy. „Dojde tam ještě k pohybům, u Tesca, jak jsou ta parkoviště, některé bloky budou posunuté blíž, dojde tam k nějaké redukci parkovacích míst,“ dodává náměstek Výborný.

Městská hromadná doprava bude mít dva uzly – u obchodního domu Tesco bude jedna točna, druhá už je na Masarykově náměstí.

Termín je zatím nejistý

Brněnský most v centru Jihlavy bude opravovat Kraj Vysočina, který zatím nechce upřesnit termín, kdy stavební firma práce zahájí. Jihlava chce ale všechno stihnout do začátku dubna letošního roku.

autoři: mik , daz
Spustit audio