Pošťáci se mění v Ježíšky, roznášejí stovky balíků

13. prosinec 2012
Zprávy z

Stovkami balíků jsou v těchto dnech zavaleni pošťáci po celé Vysočině. Jen v Jihlavě a nejbližším okolí jich denně rozvezou na šestnáct set.

V Ježíšky se v těchto dnech mění pošťáci po celé Vysočině. Před Vánoci se totiž zdvojnásobil počet balíků, které musí pracovníci České pošty zvládnout rozvézt do Štědrého dne. "Některé balíky jsou opravdu těžké. Mají i dvacet nebo dvacet pět kilo. A nemyslete si, že když přijedeme před dům, někdo nám s tím pomůže," rozpovídala se jihlavská pošťačka Jitka, když dnes nakládala balíky do auta.

Protože jihlavští pošťáci nerozváží zásilky pouze po krajském městě, ale i v jeho okolí, nemají teď v zimě nouze o napínavé chvíle. "Jezdíme pod Čeřínek nebo třeba i na Jeníkovsko a tam jsou ty silnice někdy opravdu hrozné. Už se nám stalo, že jsme s autem zůstali stát v půlce kopce a čekali jsme na vysvobození," vypráví žena, která i přes všechny trable neztrácí dobrou náladu.

Aby pošťáci zvládli do Vánoc všechny balíky rozvézt, budou je roznášet i tuto a příští sobotu, což není běžné. "Chceme, aby se ke všem dostali jejich dárky a nikdo pak u stromečku nesmutnil. Samozřejmě ale balíky musí lidé objednat zavčas. Nejlépe do příští středy. Pokud je budou chtít poslat v pátek před Vánoci, nikdo jim nemůže slíbit, že do Štědrého dne dorazí. To už není v našich silách," řekla Regionu vedoucí jihlavské pošty u vlakového nádraží Zuzana Nosková.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio