Posluchači opět poslali tisíce dárků, už čekají v Havlíčkově Brodě

13. prosinec 2011
Zprávy z

Skoro tři tisíce dárků v úterý dopoledne dovezla čtyři auta z Prahy do Havlíčkova Brodu. Dárky jsou od posluchačů Českého rozhlasu a poputují do dětských domovů v zemi. V Havlíčkově Brodě je teď studenti zdravotní školy třídí tak, aby každé z děti dostalo přesně to, o co si Ježíškovi napsalo. V tuto chvíli to vypadá na 85% úspěšnost.

Děti si mohly přát dvě věci. A ty se dnes v drtivé většině skutečně auta z Prahy do Havlíčkova Brodu vezla. Posluchačii Českého rozhlasu si mohli na internetu najít, co které dítě skutečně chce, a věc mu koupit. A tak se mezi vláčky, panenkami a auty našlo i několik mobilních telefonů, televizí, lyží apod.
"Jsou tady opravdu krásné věci. Naše práce je zajistit nejen to, aby se ke každému dítěti dostalo to, co opravdu chce, ale i vytřídit věci použité a staré. Takové přeci Ježíšek nenosí. A to co tu je, udělá určitě velikou radost. Žádné z dětí bez táty a mámy nesmí zůstat na Štědrý den bez dárku," říkají Bára, Káťa a Lucka, pomocnice rozhlasového Ježíška.
Vyvrcholení akce Daruj hračku s Českým rozhlasem bude v pátek odpoledne, kdy si v havlíčkobrodském kině při slavnostní příležitosti dětské domovy hračky převezmou.

autor: ost
Spustit audio