Poslední úseky silnice Jihlava- Pelhřimov budou opraveny za rok

2. říjen 2018 06:00

Kraj Vysočina chce příští rok zjara začít rekonstruovat posledních 4,2 kilometru silnice II. třídy mezi krajskou Jihlavou a Pelhřimovem.

Celkem tento tah měří 30 kilometrů. Opravit ho zbývá v úsecích Dušejov - Hubenov a Olešná - Strměchy. Která stavební firma se prací ujme, bude jasné v zimě, uvedl hejtman kraje Jiří Běhounek (za ČSSD). Na investice s náklady přes 100 milionů korun by chtěl kraj požádat o evropskou dotaci.

Do Pelhřimova vede ze Žďárska přes Jihlavu silnice II/602 sloužící i jako objízdná trasa při problémech na dálnici D1. Do zlepšení silnice číslo 602 kraj investuje dlouhodobě. Loni nechal za 51 milionů korun opravit čtyři kilometry vozovky od výjezdu z Jihlavy směrem na Pelhřimov.

Přestavba naplánovaná na příští rok mezi Dušejovem a Hubenovem se bude týkat 1,7 kilometru silnice. Stavbaři tam mírně narovnají i nynější ostré zatáčky. V době rekonstrukce bude u odbočky na vesnici Ježená náhradní panelová cesta.

Částí silnice číslo 602 mezi Olešnou a obcí Strměchy dlouhou 2,5 kilometru budou během oprav projíždět osobní auta kyvadlově. Kromě celkové rekonstrukce vozovky tam projekt počítá s přidáním předjížděcího pruhu za Olešnou ve směru na Jihlavu.

zdroj: ČTK
Spustit audio