Pondělní bouřka přidělala práci i středočeským hasičům. Nejčastěji zasahovali na Kutnohorsku

11. srpen 2020

Středočeským hasičům v pondělí přibylo výjezdů kvůli bouřkám. Celkem vyjížděli 124krát, z toho přibližně dvě třetiny případů souvisely s počasím, především se jednalo o odstraňování popadaných stromů a odčerpávání vody.

"Nejvíce zasaženým okresem byla Kutná Hora," řekl ve vysílání ČRo Region mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel s tím, že všechny záležitosti se podařilo hasičům do dnešního rána už vyřešit.

V Čáslavi na Kutnohorsku dešťová voda zaplavila kotelnu zajišťující ohřev užitkové vody, hasiči přívalovou vodu odčerpávali zhruba půl hodiny pomocí plovoucího čerpadla. Pomáhali také například s evakuací řidičky a dvou dětí, jejichž auto skončilo v příkopu a začala do něj natékat voda.

Podle Gabriela nejvíce výjezdů přibylo odpoledne. "Od 15:00 do 16:00 jsme měli 23 nových mimořádných událostí, což bývá za normálního stavu až za půl dne," dodal Gabriel.

Mezi dalšími okresy s výrazně zvýšeným počtem výjezdů patřilo také Kladno a Praha-východ. Hasiči pomáhali odstranit i takzvané nebezpečné stavy, třeba poškozené střechy hrozící pádem nebo stromy nahnuté nad vozovkou nebo spadlé na elektrické vedení.

autor: Pavel Kučera | zdroj: ČTK
Spustit audio