Pondělí: Oslava kulatého jubilea

6. listopad 2017

Jak se u vás v rodině slaví významná kulatá jubilea? Je to pro vaši rodinu významná událost, kdy se např. sejde celá rodina? Jaké si k důležitým výročím dáváte dárky? Jsou i dárky výjimečné, nebo se u vás doma kulatiny přejdou bez povšimnutí?

Životnímu jubileu je zpravidla věnována větší pozornost, než „klasickým“ narozeninám. Nevím, jak u vás, ale naše rodina jednoho jubilanta v letošním roce má, konkrétně 20. listopadu bude slavit 85. narozeniny moje maminka.

V mnoha zemích a kulturách bývá zvykem narozeniny s příbuznými a přáteli oslavovat. Ten, kdo má v daný den narozeniny je tak označován jako oslavenec.

Dáváte svým drahým polovičkám k narozeninám květiny? Slavíte doma nebo se sejdete např. v restauraci? Co dobrého máte k slavnostnímu obědu? Uvaříte si slavnostní oběd sami nebo je u vás zvykem, že je oslavenec k obědu pozván? Pečete si dort sami nebo si dorty kupujete v cukrárně?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.