Policejní akademie pro seniory nalákala přes padesát jihlavských důchodců

2. únor 2013

Policejní akademie pro seniory zlákala na svůj první seminář více než padesát důchodců z Jihlavy. Tak obrovský zájem neočekával ani zakladatel unikátní půlroční školy pro staré, ani policie, která jeho nápad vítá a podporuje.

„Mě to zajímá jak se eventuelně bránit proti nějakému přepadení, zneužití. Okradení peněz a podobným způsobem,“ hlásí například jeden pětasedmdesátiletý účastník kurzu.

Zakladatel akademie Antonín Křoustek rád uvítá na akademii i další zájemce. Z těch se dost možná v budoucnu stanou pomocníci policie, která jen za uplynulý rok na Vysočině řešila sedm desítek případů násilného přepadení seniorů.

"Není povinnost, aby se každý zúčastnil všech setkání. Oni na konci dostanou osvědčení o absolvování akademie a to po vědomostním testu a dodržení osmdesátiprocentní účasti. Může přijít každý i příští týden," láká Kroustek.

"Během února ale už chceme stavy ukončit. To by pak bylo marné dohánění těch vědomostí co jsme tam probírali," dodává.

Sraz je každý čtvrtek v pět odpoledne na Základní škole Křížova v Jihlavě. Peníze žádné nepotřebujete. Jenom chuť se něco naučit, abyste se v krajském městě Vysočiny cítili bezpečně. A třeba se v budoucnu stali pomocníky policie.

V týmu padesáti studentů je už teď sedm lidí ve věku nad osmdesát let.

autor: ost
Spustit audio