Poháry a další trofeje jihlavské Dukly jsou v protiatomovém krytu. Počkají tam na novou halu

4. březen 2021 06:00

Jihlavská Dukla patří s 12 domácími tituly k nejúspěšnějším klubům české historie. Za více než 60 let své existence nashromáždila i řadu dalších trofejí a artefaktů.

Ty se teď ale kvůli připravovanému bourání Horáckého zimního stadionu postupně stěhují pryč. Než budou mít nové místo, budou schované v protiatomových krytech.

„Jsou tady poháry a různé jiné věci, které Dukla dostala.“ S ředitelem jihlavského DKO Petrem Palovčíkem jsme sestoupili do podzemí domu kultury, které se začíná plnit relikviemi historie slavného hokejového klubu. „Nejstarší je porcelánová váza, která je z roku 1958 a je na ni německý nápis.“

Síň slávy

V atomovém krytu jsou chráněny kroniky klubu nebo historická výstroj včetně dresů. V nové aréně, která vyroste na místě stávajícího stadionu bude také síň slávy a tam se potom všechny artefakty přesunou. „Má mít asi 260 metrů čtverečných. Není to nic velkého, ale je velmi dobře řešená, protože má návaznost na hlavní vstup,“ přibližuje projekt jednatel hokejové Dukly Bedřich Ščerban.

Nová hala už má územní rozhodnutí a v současnosti se řeší rozpočet stavbu. Má se pohybovat kolem miliardy korun.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související