Po Vysočině jezdí očkovací karavan. Má naplánované čtyři zastávky

23. srpen 2021 13:00

Mobilní očkovací karavan postupně navštíví pět různých měst na Vysočině. Už v neděli udělal první zastávku v Bystřici nad Pernštejnem.

Kraj Vysočina vyslal do terénu očkovací karavan. Vakcínu proti covidu nabídne lidem bez předchozí registrace. Zdravotníci budou očkovat jednodávkovou vakcínou od společnosti Johnson & Johnson nebo dvoudávkovou od firmy Moderna.

Už v neděli se karavan zastavil v Bystřici nad Pernštejnem a během pondělí a úterý navštíví ještě další čtyři města.

Abych to nechytl…

„Já nemám čas chodit se registrovat, takhle to je jediná šance pro obě strany.“ Josef Beránek přišel o očkovacímu karavanu mezi prvními. „Tatínek mě přesvědčil. Je to zřejmě důležité, abych to na podzim nechytl.

Jen za první hodinu využily podobně jako Josef Beránek možnosti očkování bez registrace desítky lidí. Mezi nimi také pan Slávek, který ve stříbrném přívěsu zrovna dostal jednodávkovou vakcínu. „Na jaře jsem prodělal covid, během měsíce mi končí ochranná lhůta. Řešil jsem, jak to udělat, když je to tady u nosu, tak jsem přišel.“

Bystřice

To, že kraj Vysočina vybral jako jednu ze zastávek na trase očkovacího karavanu právě Bystřici nad Pernštejnem, není náhoda, potvrzuje mluvčí Jitka Svatošová. „Bystřice patří mezi lokality, kde je menší proočkovanost. Na druhou stranu ale musím přiznat, že proočkovanost Bystřicka by nám mohly jiné kraje závidět.“  

Očkovací karavan se hned v pondělí přesune do Moravských Budějovic a odtud během odpoledne zamíří do Jaroměřic nad Rokytnou. V úterý se pak zastaví také v Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši.

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související