Po putimovském rybníku běhali travestité

28. červenec 2013

Opravdu netradiční osvěžení si v horkém sobotním dni vymysleli obyvatelé Putimova na Pelhřimovsku. Uspořádali tam tradiční recesistickou akci Putimovská lávka, jejímž hlavním dějištěm byl rybník. Jezdilo se po něm na kole, na trakaři a po vratkém mole se několikrát prošli i proběhli travestité.

Travesti show si v Putimově udělali po svém, lidově. Mezi zúčastněnými byl například starší muž oblečený do červené sukně a bílé halenky. Po lávce se ho ze doprovodu písničky Utíkej, Káčo, utíkej snažila dohonit žena v převleku kocoura.

„Není to tak hrozný, hlavně když je takhle hezky, tak je to pro zábavu. Před dvěma lety, když bylo deset stupňů, tak to bylo horší. Ale dneska je to sranda,“ hodnotí své vystoupení představitel Káči Josef Pulda.

Ve vesnici nechybí ani odvážlivci, kteří chtějí rybník zdolat na trakaři. Lenka a Tereza jsou kamarádky, které se do toho bez váhání pustily. Přes veškeré odhodlání ale končí po pár metrech ve vodě.

„Já jsem se bála, aby na mě ten trakař nespadl, ale dobrý. Voda je příjemná, já bych tam snad jinak nevlezla,“ pochvaluje si jedna z dívek.

O osvěžení se v putimovském rybníce starají také dva vodníci, kteří nejenže soutěžící lechtají na chodidlech, ale nalévají jim i panáky.

„Samozřejmě zelenou, jak jinak, když jsme vodníci. Teďka jsem měl prvního panáka, ale kolega už tam válcuje šestýho, nebo sedmýho takže ho budu hlídat,“ směje se vodník Honza Nehyba a pluje zpátky za svým kamarádem.

Výkony soutěžících hodnotí porota, která sedí ve stínu pod slunečníky. V Putimově se zkrátka lidé umí bavit a nerozhodí je při tom ani tropické počasí.

autoři: Lucie Maxová , Iva Menšíková
Spustit audio