Písně na nové cédéčko kapely 4zdi několik let zrály

25. listopad 2013
Tandem

„Naše kapela 4zdi je manželství. 10 let jsme bez turbulencí přežili. Všichni se doplňujeme, nikdy jsme nezažili ponorku. Já docela koukám, že jsme těch deset let vydrželi. Je to dobrá značka,“ vyznal se v úvodu pondělního Tandemu Petr Sejk. Nebyl sám, do studia dorazil s Hynkem Pavlů.

Folková kapela z Pelhřimova 4zdi vydala po šesti letech nové cédéčko Ve znamení vah. Hodně písniček 4zdi otestovaly na koncertech. „60% jsme měli na lidech vyzkoušený. Jen jsme mapovali situaci, jestli se písničky líbí nebo ne.“

Na desku pelhřimovští muzikanti pozvali hosty. V několika písničkách můžeme zaslechnout bicí, příčnou flétnu, hoboj, saxofon. „Já jsem při nahrávání fotil. Mám tam fotku, kdy Petr klečí u hobojisty a prosí ho. Místo notového záznamu mu rukama nohama vysvětluje, jak si představuje, aby part zahrál,“ usmívá se Hynek Pavlů.

V Tandemu zazněla v premiéře vánoční písnička Hluboko v nás. „Když se poslouchá muzikant, není to pro něj příliš příjemné. Je to o míře otrlosti, kdy si člověk řekne, jsem natolik drzej, že sám sebe snesu,“ popsal své pocity autor vánoční skladby z nového cédéčka Ve znamení vah Petr Sejk. Hynek Pavlů ho doplnil: „Když se člověk tu a tam poslechne, tak se zasměje a řekne si, udělal bych to jinak Já se poslouchám z retrospektivního hlediska. Když se chci ohlédnout. nebo se dál posunout.“

Další krásný dárek k desátým narozeninám je společný koncert s Pavlem Žalmanem, který je kmotrem nového cédéčka pelhřimovské folkové kapely 4zdi Ve znamení vah.

autor: Tamara Pecková
Spustit audio