Pelhřimovská nemocnice otevřela dveře studentům gymnázíí a chce je motivovat k práci ve zdravotnictví

22. březen 2023

Studenti gymnázií se mohli podívat, jak vypadá práce v pelhřimovské nemocnici. Po odděleních je provedli přímo primáři a vysvětlili jim náplň zaměstnání ve zdravotnictví.

Skoro osmdesát gymnazistů si přišlo prohlédnout oddělení pelhřimovské nemocnice a podívat se na práci zdravotníků. Pro studenty třetích a čtvrtých ročníků z Pelhřimova, Humpolce a Pacova uspořádalo zařízení den otevřených dveří. Chce jim totiž ukázat práci přímo v prostředí nemocnice a namotivovat je k budoucnosti ve zdravotnictví.

Tisková mluvčí popisuje záměr dne otevřených dveří pro studenty: „Chceme studentům ukázat práci v nemocnici. Chceme je informovat o tom, jakou práci by tady ve zdravotnickém zařízení po studiích mohli vykonávat.“

Prohlídka udělala dojem na studentku 4. ročníku pelhřimovského gymnázia Kláru Říšskou: „Je to pro mě něco úplně nového. Nikdy jsem neměla možnost podívat se na pacienty takhle zblízka.“ Podle jejích slov už je přihláška na zdravotnickou školu podaná a je teď už jen potřeba se hodně učit a doufat.

Spustit audio