Pěkné počasí zmírnilo důsledky stávky

16. červen 2011

Velká dopravní stávka dnes na Vysočině nezpůsobila větší problémy. Přispělo k tomu i počasí, díky kterému mohli lidé vyrazit do práce a do školy na kolech a motorkách.

Třeba ve Žďáře nad Sázavou stálo dnes před Střední průmyslovou školou kolem dvou desítek motocyklů a stejný počet jízdních kol. Stejně se lidé dopravili do fabrik Žďas, Hettich a dalších. "Když je pěkně , do práce tak jezdím vždycky. Je zbytečné plýtvat benzínem," řekl Regionu dělník Jaroslav s tím, že on dojíždí jen z druhého konce města, ale někteří jeho kolegové vyrážejí na kole i z okolních vesnic.

Ani cesta autobusem není problémem. Na Vysočině vyjely všechny spoje včetně MHD. Někteří řidiči jen stávku podpořili vyvěšením letáčků. Na žďárském autobusovém nádraží byl ráno dokonce větší klid než obvykle. Autobusy MHD, které svážejí cestující na vlak, přijížděly prázdné. Na vlakovém nádraží ale byla přesto otevřena pokladna. "Od rána tu bylo pár lidí, aby se ujistitli, že vlaky opravdu nejedou. O stávce věděli, nijak je situace nerozčilovala," řekla nám jedna z pokladních.

Někteří lidé potom do práce výjimečně vyrazili automobili. I proto policisté varovali před svátečními řidiči.

autor: Daniel Burda
Spustit audio