Péče o auto s turbodmychadlem, nákup prověřené ojetiny

5. prosinec 2015

V prvním díle magazínu Motorsvět se s Veronikou Vošickou podíváme na to, jak bychom měli pečovat o auto s turbodmychadlem. Takový vůz se nám odmění dynamickou jízdou, velkým výkonem a tím i pohodlím pro celou posádku. Ovšem, je třeba myslet na to, že samotné turbo je poměrně citlivá část vozu, která vyžaduje určité zacházení.

V druhé části se zaměříme na nákup prověřeného ojetého auta. Asi těžko takový vůz seženeme v bezejmenném bazaru. „Řešení by se mohlo skrývat ve vozidlech, která se vrací na dealerství jako ojetiny k dalšímu prodeji. Otázka však zní, jak tato vozidla odlišit od ostatních na internetu? Celá řada automobilek již spustila vlastní programy nabídky ojetých vozidel. Na těchto serverech můžete najít ojetá i nová skladová vozidla z celé ČR,“ říká Veronika Vošická.

Více si poslechněte v přiloženém zvuku.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.