Pátek: Jak se vám žije s handicapem?

29. září 2017

Postižení může potkat kteréhokoli z nás, výjimkou nejsou ani slavné osobnosti. Životní hodnotový žebříček se vždy zlepší, což si plně zdravý člověk málokdy uvědomí. Jak žít např. s těžkým zrakovým postižením? Jak se vypořádat s tím, že naše dítě má handicap? Jak se žije lidem na vozíku? Jak bychom se měli chovat k lidem s handicapem? To jsou otázky, na které budeme dnes v noci hledat odpovědi.

Hendikep je pojem používaný ve více významech, obvykle ve významu nevýhody. Zdravotní postižení (fyzické, psychické, kombinované), znevýhodnění ztěžující a omezující normální život osoby. Význam může být i jiný: např. v golfu nebo ho známe z dostihů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.