Páteční Noční linka: Téma: Jak se vztah k jídlu a stravování mění s věkem?

10. květen 2024

Jak se změnil váš jídelníček od mládí až do dnešních dnů? Jaký vliv mělo stárnutí na vaše chuťové preference? Jsou některá jídla, která jste si oblíbili až ve stáří? Jak se vaše stravovací návyky liší od vašich rodičů či prarodičů?

Měnil se váš vztah k jídlu v souvislosti se změnami ve vašem zdravotním stavu? Jak moc se liší stravování od vašich vrstevníků? Máte nějaké rituály spojené s jídlem? Které potraviny jsou pro vás tabu po celý život?

Jsme to, co jíme. Jídlo a jeho proměna v našem životě. Téma, které nás zavede do nitra našich žaludků a chuťových pohárků, které jsou odrazem doby ve které žijeme. Budu rád za vaše životní poznatky na téma, které se dotýká každého z nás.

Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy těší už teď Honza Macoun.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.