Paní Jitka shodila téměř 150 kilo. Cesta ale byla velmi dlouhá a pořád musí pomyslně bojovat

14. září 2020

Paní Jitka různými životními zvraty přibrala až na 250 kilogramů. Pak začala hubnout a shodila téměř 150 kilogramů.

Jirka Doležal pozval paní Jitku z Havlíčkova Brodu do Dobrého dopoledne.

 

„Měla jsme přes 250 kilo. Teď se to pohybuje mezi 110-112 kilo,“ řekla v úvodu. Hubnout začala s čaji. „Spíš mě to odvodňovalo, takže váha šla dolů, ale pak se to zastavilo.“

Posměšky, vztah se synem

Tím, čím si Jitka prošla, jí patrně nikdo nezávidí. „Cítila jsem posměšné pohledy, i na facebooku nepěkný komentáře. Měla jsem i problémy se synem, špatně jsme spolu komunikovali, vždycky naše hovory skončily u té mé váhy.“

 

„Prořídly také řady mých kamarádů. Z padesáti mi jich zbylo asi deset,“ řekla smířlivě.

V osmnácti letech

Váha začala Jitce růst ještě jako dívce v osmnácti letech, když začala brát antikoncepci. „Přibrala jsem asi 20 kilo, moc jsem ale nejedla.“ Pak váha postupně stoupala, s tím se vršily psychické problémy, i přesto, že Jitka pracovala v obchodě a na zákazníky se po celý den smála.

„Ty problémy byly velké, doma jsem se pořád někam zašívala, nechtěla jsem nikam chodit.“

Den změny

Po konzultaci s lékaři bylo jasné, že váha musí jít dolů. „Nabízeli mi bandáž žaludku, to jsem ale odmítla.“ Za pomoci čajů, speciální polévky, zásadní změny životního stylu a pravidelného pohybu se podařilo kilogramy zásadně snížit.

Jitka Stejskalová

„Dnes pravidelně snídám, na svačinu si dávám třeba celozrnný chleba, šunku a třeba ovoce. Téměř nejím smažená jídla, hranolky, ale někdy si dám,“ smála se.

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Jirka Doležal
Spustit audio