Ostrov provoněly bylinky a květiny

28. duben 2012
Zprávy z

Stovky lidí dnes vyrazily na Zahradu Vysočiny do Havlíčkova Brodu. Pěstitelé z celé republiky jim v kulturním domě Ostrov nabízejí nejrůznější bylinky, ovocné stromky, květiny nebo zeleninu.

Stovky lidí dnes vyrazily na Zahradu Vysočiny do Havlíčkova Brodu. Pěstitelé z celé republiky jim v kulturním domě Ostrov nabízejí nejrůznější bylinky, ovocné stromky, květiny nebo zeleninu. "Už jsem si koupila speciální hlínu na bylinky a teď se dívám, jestli tady někde nemají i nějaké hezké květináče, do kterých bych si nasázela bazalku, petržel a meduňku. Jsem hrozně ráda, že vyšlo počasí. Vlastně stejně jako loni. Jen těch lidí by tu mohlo být méně," rozpovídala se Ludmila z Jihlavy, která do Havlíčkova Brodu vyrazila už na devátou hodinu se svým manželem.

Zahrada Vysočiny bude v Havlíčkově Brodě pokračovat i v neděli. Kulturní dům Ostrov se návštěvníkům otevře už v 8 hodin. Stejně jako dnes, i na zítřek je v Ostrově připraven pro příchozí bohatý doprovodný program. Například od půl desáté se tam děti mohou těšit na pohádku O Koblížkovi.


autor: Lucie Maxová
Spustit audio