Oleje na úřad! Velký Beranov zrušil kontejnery na smažící oleje a raději je vybírá přímo

9. leden 2018
Zprávy z

Ve Velkém Beranově měli místní obyvatelé k dispozici speciální kontejnery na jedlé oleje. Podle starosty Jána Plevčíka ale byly plné hnijícího masa, konzerv a dalšího odpadu. Obec se proto rozhodla, že zelené popelnice zruší a bude odpad ze smažení vybírat sama.

Zkušenost s nekázní obyvatel přivedli starostu Velkého Beranova k rozhodnutí zrušit speciální popelnice na oleje. Nacházeli tam totiž všechno možné.

Městys vybírá oleje sám, lidé je mohou nosit přímo na úřad. „Pokud to přinese v plastové lahvi, může to klidně položit za vrata a kdykoli. Naši pracovníci to pak sami hodí do té zelené popelnice,“ řekl Českému rozhlasu Ján Plevčík.

Kontejnery na jedlé oleje
Kontejnery na jedlé oleje

Pelhřimov: Laky na vlasy, sprej, uzené maso

Reportér Daniel Zach vyrazil do Pelhřimova, aby na tam na Táborské ulici otevřel několik zelených popelnic. „Ten pohled není úplně příznivý. Vidím sprej od laku na vlasy, další sprej, asi uzené maso,“ konstatoval.

Podle zjištění pracovníků pelhřimovských technických služeb tvoří až pětinu obsahu speciálních popelnic jiné odpadky. Eva Hamrlová to i přesto považuje za úspěch. „Vždycky to záleží na disciplíně těch lidí v té které lokalitě. Nemůžeme konkrétně říci jednu lokalitu.“

autoři: mik , daz
Spustit audio