Novým trenérem fotbalové Jihlavy se stal Petr Rada

26. listopad 2013

Novým trenérem jihlavských fotbalistů se stal Petr Rada. U posledního týmu ligy nahradí Františka Komňackého, který byl dnes odvolán. Pětapadesátiletý Rada se do nejvyšší soutěže vrací poté, co v dubnu skončil v pražské Slavii.

Petra Radu dnes jihlavský klub představil na tiskové konferenci, odpoledne už nový kouč vedl první trénink. Ve funkci nahradil bývalý reprezentační kouč Františka Komňackého, kterého vedení fotbalové Jihlavy odvolalo po posledním debaklu 0:5 v Příbrami. S Komňackým skončil v týmu i asistent Josef Vrzáček.

Rada povede nový tým už v pátečním utkání 16. kola, ve kterém se Jihlava střetne Slováckem. Rada v kariéře vedl dvakrát Slavii, celkem třikrát se objevil v Teplicích a má za sebou také štace v Jablonci a Liberci. Bývalý obránce československé reprezentace a pražské Dukly v nejvyšší soutěži odkoučoval 235 zápasů s bilancí 94 výher, 67 remíz a 74 porážek.

„Přemýšlel jsem o tom. Nečekal jsem to, ale je to nabídka z ligy. A jelikož jsem teď byl určitý čas doma, tak jsem se těšil na práci. Pro mě není rozdíl, jestli je klub na šestnáctém, na třetím, nebo na čtvrtém místě. Prostě je to ligová nabídka, já jsem trenér a chci trénovat,“ říká nový kouč jihlavských fotbalistů.

V letošní sezoně Gambrinus ligy se už změnili trenéři v Brně, Příbrami a Slavii, k dočasné rošádě došlo i v Olomouci. Po podzimu skončí v Plzni také Pavel Vrba, který se vzápětí přesune k reprezentaci.

autoři: jak , mij
Spustit audio