Nový obchvat Havlíčkova Brodu ulevil centru města od kamionové dopravy, někteří řidiči tam ale i přes zákaz stále zajíždějí

22. prosinec 2023 14:00

Na zprovoznění jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu se netěšili jen řidiči, ale i obyvatelé města. Současně s otevřením trasy začal platit zákaz vjezdu kamionů na Masarykovu ulici, která vede městem od Jihlavy na Kolín.

I přes zákazové značky se sem tam nějaký kamion na Masarykově ulici v Havlíčkově brodě objeví, situace je ale mnohem klidnější, než bývala. „Je to znát,“ říká Alena, která má okna orientovaná k frekventované ulici. Všimla si i policejních hlídek.

Státní i městskou policii požádala havlíčkobrodská radnice o pomoc hlavně teď na počátku zprůjezdnění obchvatu. Stavění kamionů na Havlíčkobrodské ulici je pro policisty komplikované.

Starosta města Zbyněk Stejskal věří, že se situace zlepší. „Je to možná dané také tím, že ten obchvat je v provozu jen několik dnů a ty cesty ještě nejsou správně zahrnuté do elektronických map. Takže je reálné, že to řidiči budou víc respektovat až v pozdější době,“ věří starosta.

Spustit audio

Související