Nové tribuny v biatlonovém areálu pojmou osm tisíc diváků, jedna z nich stojí dokonce v jezírku

19. prosinec 2011
Zprávy z

V Novém Městě na Moravě byl slavnostně otevřen nový biatlonovými areál. Ten má úspěšně za sebou první etapu výstavby.

Biatlonový areál v Novém Městě na Moravě je připraven na světový pohár. Ten se ve Žďárských vrších pojede už za tři týdny. Hotovy už jsou například tribuny pro osm tisíc lidí a jedna z nich dokonce stojí na tamním jezírku. "Propojili jsme také běžecké trasy a přes potok jsme v areálu vybudovali hned tři lávky. Zajímavostí jsou i dva podjezdy pro lyžaře, které vedou pod silnicí mezi Novým Městem na Moravě a Vlachovicemi," řekl Regionu Jiří Hamza z organizačního výboru mistrovství světa v biatlonu 2013.
Lednový světový pohár tak bude jakousi zkouškou právě před mistrovstvím světa, které je naplánováno na únor 2013. "Bude to snad největší sportovní událost, kterou náš kraj zažil. Jsem moc rád, že se závod pojede právě u nás - v Novém Městě na Moravě," uvedl starosta Michal Šmarda.
Náklady na opravu celého areálu u Ski hotelu vyjdou na více než tři sta milionů korun. Zrekonstruovat se musely tribuny, zázemí pro sportovce i diváky, byla vybudována moderní střelnice, osvětlení a stavět se bude ještě administrativní budova.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio