Nové Město na Moravě obsadí elitní biatlonisté. Užijte si s Radiožurnálem Sport závody Světového poháru

5. březen 2023, aktualizováno

Nové Město na Moravě opět ožije velkým biatlonem. Necelé dva týdny po světovém šampionátu v německém Oberhofu zaplní Vysočina Arenu všechny hvězdy v čele s Norem Johannesem Thingnesem Boe či Julií Simonovou z Francie. Český fanoušek se těší na Markétu Davidovou, Michala Krčmáře, ale i na mladé objevy Terezu Voborníkovou, Tomáše Mikysku nebo novoměstský talent Jonáše Marečka. Na místě máme R-stream a reportéry Jana Kodeta, Miroslava Lence a Jana Suchana.

Závodit se ve Vysočina Areně bude od 2. do 5. března. Na programu jsou postupně sprinty mužů (čtvrtek), sprinty žen (pátek), stíhací závody obou kategorií (sobota) a smíšené štafety (mixy i singly). Světový pohár v Novém Městě na Moravě je počínaje rokem 2012 výkladní skříní biatlonu. Zahraniční novináři jej trefně nazvali „Biatlonovým Super Bowlem“. Bohužel v letech 2020 a 2021 se závody kvůli covidové pandemii uskutečnily bez diváků. Jinak pravidelně navštěvuje Vysočina Arenu přes 100 tisíc fanoušků.

Čtěte také

Na místě jsme po celou dobu závodu s R-streamem, odkud budeme průběžně živě vysílat rozhovory se sportovními osobnostmi. Můžete se za námi přijít podívat, jak se tvoří vysílání. Stanice Radiožurnál Sport nabídne posluchačům v přímých přenosech všechny závody díky našim reportérům přímo na místě. Z Nového Města na Moravě budeme živě vstupovat do vysílání.

SP NMNM

Čtěte také

V rámci projektu Nevidomý fanoušek bude ve Vysočina Areně vyhrazený prostor tribuny C, kde deset handicapovaných příznivců biatlonu s doprovodem uslyší speciální komentář z úst reportéra Jana Kodeta.

Z exkluzivních hostů ve vysílání Radiožurnálu Sport promluví i novopečené bronzové medailistky z olympijských her v Soči, které obdrží cenné kovy dodatečně právě v Novém Městě na Moravě. Chystáme toho hodně ve vysílání, ale i na místě. Buďte u toho s námi!

 

Program závodů v Novém Městě na Moravě:

Čtvrtek  2.3. 16.10 - Sprint muži

  • Pátek 3.3. 16.10 - Sprint ženy

Sobota 4.3. 13.50 - Stíhací závod muži

Sobota 4.3. 15.45 - Stíhací závod ženy

Neděle 5.3. 11.30 - Smíšená štafeta

Neděle 5.3. 15.15 - Smíšená štafeta dvojic

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás