I když nebyla medaile, šlo o jeden z nejlepších šampionátů za poslední dobu, hodnotí Davidová

19. únor 2023

Na mistrovství světa dojely svůj poslední závod ženy a nejlépe si v něm z českých biatlonistek vedla Markéta Davidová. Ta dojela v závodě s hromadným startem na páté příčce a vylepšila si tak osobní maximum na letošním šampionátu. Jak hodnotí závěrečné vystoupení a celé mistrovství světa si poslechněte v rozhovoru, který vedla s reportérem Radiožurnálu Sport Janem Suchanem.

Markéto, jak hodnotíte závodní tečku za mistrovstvím světa?

Jsem spokojená, závod jsem si užívala a bavilo mě to.

Pro vás je to nejlepší individuální výsledek tady v Oberhofu, bylo to i pocitově nejlepší?

Rozhodně. Na lyžích určitě a i na střelnici to nebylo tak špatné. Ty jedničky se prostě stanou, k medaili potřebujete mít i trochu štěstí. 

Nemrzí vás, že takovou běžeckou formu (dnes pátý nejrychlejší čas), jste neměla třeba v úvodním týdnu šampionátu během sprintu?

Samozřejmě mě mrzí, že jsem se takhle necítila celý šampionát. Teď už s tím nic neudělám, ale máme před sebou ještě tři týdny, tak doufám, že si formu odvezu ještě na zbylé Světové poháry. 

Byla jste třikrát v individuálních závodech v elitní desítce, to se vám dosud na žádném šampionátu nepovedlo. Vyměnila by jste to za jednu medaili?

Určitě, že jo. I když to na medaili nebylo, tak výsledky jsou dobré. 

S jakými pocity opustíte Oberhof?

Už se těším domů až se usuším. Dnes mě to bavilo, i když to necinklo. 

Jak hodnotíte mistrovství světa, kde česká výprava získala mnoho nadějných výsledků do budoucna?

Byl to jeden z nejlepších šampionátů za poslední dobu, i když z toho nebyla medaile. Je to těžké, na medaili se musí sejít opravdu všechno. Byly tady z naší strany skvělé výsledky a i kluci ukázali, že jdou správnou cestou a nahoru.

autoři: Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás