Koblihy z jogurtu

Apetýt nabízí inspiraci na víkendové mlsání. Což takhle dát si koblihy z jogurtu?

Výborný hrnkový recept, kdy nic nenecháváme kynout a jogurtové těsto se navíc skvěle zpracovává. Při práci se nelepí na ruce ani na pracovní desku.

Upřesnění: pracujeme s množstvím, kdy 1 hrnek je 250 ml.

Jaké suroviny budou třeba?

  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 5 polévkových lžic cukru krystal
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme v misce do kuličky, kterou přendáme na pracovní desku a rozválíme na vyšší plát.
  2. Pomocí skeničky vykrojíme kolečka a ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  3. Po vysmažení je ukládáme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme posypané cukrem.
  4. Pokud uprostřed kolečka vykrojíme ještě menší kolečko, vznikne tvar donutu.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.