Kopřivová pomazánka
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky paní Stanislavy Hrňové z Buchlovic.
Budete potřebovat:
- mladé kopřivy
- 1-2 tavené sýry
- olivový olej (nebo máslo)
- pár kapek sójové omáčky
- 10 stroužků česneku
- sůl, pepř
Postup:
1. Mladé kopřivy lehce spaříme, scedíme a nasekáme. Přidáme tavený sýr, olej a případně i máslo, pokud chceme, aby nám pomazánka držela více pohromadě.
2. Dále smícháme s cibulkou, solí, pepřem, sójovou omáčkou a deset stroužků česneku. Mažeme nejlépe na bílé pečivo, krásné vypadá ozdobené ředkvičkou nebo sedmikráskou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.