Nevidomí na speciálním trojkole projíždějí krajem Vysočina

6. listopad 2011
Zprávy z

Na Vysočině pokračuje Jízda za Světluškou. Už od středy putuje celou Českou republikou trojkolo, na kterém se při šlapání střídají nevidomí sportovci a známé osobnosti.

Tímto způsobem získávají podporu pro Nadační fond Českého rozhlasu - Světluška, který se snaží pomáhat těžce zrakově postiženým dětem i dospělým. Na speciálně upraveném kole seděla společně s nevidomou juniorskou mistryní v plavání Lenkou Zahradníkovou také moderátorka Radiožurnálu Lucie Výborná, která absolvovala trasu z Třebíče do Jihlavy.

„Já jsem ještě nikdy nejela nebo nesportovala s nevidomými,“ říká Lucie Výborná. „Jako sběratel příběhů jsem si vědoma toho, že ta cesta bude přínosná i pro mě, protože určitě budeme mít naprosto rozdílné pocity. Já jim sice můžu říct, jaká krajina je kolem nás a co nás ještě čeká, ale oni zase můžou popsat mně, to co já, i když vidím, tak vlastně nikdy vidět nemůžu.“

trojkolo

Trojkolo se v rámci Jízdy za Světluškou vydává na další pouť v pondělí ráno. V 9:30 minut vyráží z Jihlavy směrem na Humpolec a v jeho sedle bude tentokrát moderátor Radovan Daněk. Celá akce skončí ve středu 9.11. v Praze a to velkolepým koncertem s patronkou fondu Světluška - zpěvačkou Anetou Langerovou, která si pozvala další řadu osobností ze světa showbyznysu.

autor: Michal Malý
Spustit audio