Nemůžu se dívat, když někdo bije moje dítě, směje se maminka jihlavského judisty Krpálka Dana

11. srpen 2016
Zprávy z

Olympijské hry v Riu jsou velmi silným emotivním zážitkem pro rodiny českých sportovců. Judista Lukáš Krpálek pochází z Jihlavy a jeho maminka Dana do Brazílie neodcestovala. Jak sama říká: nemohu se na to dívat. Raději bude na chalupě v Jezdovicích sekat trávu.

„Já bych se dívala, kdyby to nebyl můj syn. Za prvé mám strach, že bude mít nějaké zranění a taky jako máma, když vidím, že někdo bije moje dítě. To nemůžu vidět,“ směje se sympatická Dana Krpálková, maminka slavného českého olympionika.

Raději odjela na chalupu do Jezdovic, kde tráví volný čas s babičkou Marií Šindelkovou. „Už mám naplánováno, že budu sekat trávu. Jinak jsem hrozně nervózní. Budu teda sekat trávu a babička mi bude hlásit, jak to vypadá,“ dodává.

Byl jsem dojatá, když nesl vlajku

Jeden velký zážitek z olympiády už rodina Krpálkových má, to když jejich syn nesl vlajku české výpravy. „Fakt jsem šla spát až ve čtyři ráno, oni šli snad až sto osmdesátý. Sice mi padaly oči, ale vydržela jsem. Byla jsem fakt šťastná, že nesl tu vlajku. Byla jsem hrozně pyšná.“

Jakákoli medaile

Lukáš Krpálek patří k favoritům judistického klání, medaili si ale musí tvrdě vybojovat. „Jakákoli medaile bude úspěch, ale jestliže chce vyhrát, musí porazit každého. Já mu věřím a přeji mu to z celého srdce, aby aspoň to stříbro. Když to bude zlato, bude to lepší. I ten bronz je pěkný,“ říká Dana Krpálková s Marií Šindelkovou.

autoři: mik , jak
Spustit audio