Některé cestovky v kraji riskují kvůli penězům nehodu autobusu

10. červenec 2012
Zprávy z

Cestovní kanceláře šetří na druhém řidiči. Na dlouhé zahraniční cesty často vyžadují od najatého dopravce pouze jednoho řidiče. Cena zájezdu se sníží a získá na atraktivitě.

Riskují tak ale bezpečnost cestujících, kterým ani nedají možnost rozhodnout. Výsledná cena zájezdu se přitom na jednotlivce sníží pouze v řádu desetikorun, prozradil Regionu Josef Vilím. "My bychom si něco takového nikdy netroufli. Naši řidiči jezdí trasy nad pětset kilometrů vždy ve dvou. Ti, kteří běžně jezdí vozy MHD, dostávají navíc před zájezdy dvou denní volno na odpočinek."

Tak ale často nepostupují některé soukromé dopravní společnosti, které najímají řidiče na víkendové cesty, takzvané "melouchy". Bez odpočinku a unavený po celotýdenní práci usedá za volant autobusu plného lidí. Ani tady opět nemají cestující možnost cokoliv udělat. Pouze snad z autobusu vystoupit a nechat si ujít svou vysněnou dovolenou. Tématu autobusových zájezdů se budeme věnovat v dnešníuch Událostech. Prozradíme vám práva a povinnosti řidičů, ale i samotných účastníků zájezdu. Dnes po třinácté buďte s Regionem.

autor: ost
Spustit audio