Nedělní Noční linka: Volant a Vy

27. září 2020

Jací jste řidiči? Jezdíte rádi a předpisově? Je těžké v dnešním provozu obstát? Co všechno jste na cestách zažili? Je na našich silnicích podle vás ještě bezpečně? Berete stopaře a nebo je míjíte bez povšimnutí?

Pro někoho je volant životním posláním. Řidiči z povolání tráví na cestách den i noc, automobiloví závodníci zcela propadli vášni čtyř kol a mnozí z nás se rádi projíždějí a dopravují právě automobilem.

Silnice ale stále víc připomínají džungli. Lidé si jezdí jak chtějí, nerespektují červená výstražná světla na železničních přejezdech ani semafory.

Také moderátor Karel Sladký tráví většinu času za volantem, na cestách. Je to pro něj nutnost, je to spojeno s jeho profesí. Dříve jsem se do řízení moc "nehrnul", ale teď mě baví čím dál víc. Děsí mě ale neohleduplnost některých řidičů a často se nestačím divit co na silnicích předvádějí. Myslím, že jsem pohodový, ale i pohotový řidič.

Ale v dnešní době to chce na silnicích opravdu pevné nervy. Vždy když dojedu do cíle,nezapomenu svému autu poděkovat za to,že mě šťasně dopravilo.

Už se těším, jak za vámi přijedu do dnešní Noční linky, abych si po 23. hodině vyslechnul i vaše zážitky a vyprávění. K tématu mi můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.