Nebudu dělat žádné zemětřesení, říká nový ředitel nemocnice v Kroměříži. Zdravotníci jdou na zastupitelstvo

Kroměřížskou nemocnici vede ode dneška Petr Liškář.

Liškář na ředitelském postu střídá Lenku Mergentalovou. Na začátku týdne ji odvolala krajská rada.

Šestapadesátiletý ekonom působil poslední rok ve zlínské nemocnici, předtím například jako místopředseda představenstva v nemocnicích společnosti AGEL.

Lepší ekonomické i personální fungování. Nové vedení kroměřížské nemocnice představuje svoje plány

Radomír Maráček a Lenka Mergenthalová při návštěvě premiéra Babiše v Kroměříži

Ekonom Petr Liškář se od února stane ředitelem kroměřížské nemocnice.

„Přiměřený zisk se může pohybovat kolem třiceti, pětatřiceti milionů korun,“ říká Liškář. Podobný zisk nemocnice předloni měla, v roce 2018 to bylo asi dvanáct milionů korun. Kumulovaná ztráta kroměřížské nemocnice se snížila ze 170 milionů na 80 milionů korun.

Jako ekonom Liškář přenechá část řízení zdravotnické agendy Radomíru Maráčkovi, předsedovi představenstva nejenom kroměřížské, ale všech nemocnic Zlínského kraje.

Petr Liškář vstupuje v Kroměříži do rozbouřených vod. Zasedání Zlínského zastupitelstva v pondělí projedná petici na podporu odvolané ředitelky kroměřížské nemocnice.  

Petici na podporu bývalé ředitelky podepsaly asi tři čtvrtiny zaměstnanců nemocnice. Zhruba dvacítka z nich by měla přijet i na jednání zastupitelstva.

„Vnímám ty reakce jako emotivní. Nechystám žádné personální zemětřesení, nechci nemocnici likvidovat. Chceme zachovat stávající péči,“ říká Liškář

autor: pes
Spustit audio

Související