Na Vysočině skončí většina silničních uzavírek, další se plánují

30. říjen 2014

V nejbližších dnech skončí velké uzavírky na krajských komunikacích na Vysočině. Řidičům se bude jezdit lépe hlavně ve větších městech. V příštím roce se ale čekají další velké rekonstrukce a s nimi přicházející uzavírky.

Nejpozději 1. listopadu se lépe projede například Havlíčkovým Brodem a Třebíčí, kde byla letos situace opravdu kritická. V Brodě se otevře znovu Žižkova ulice, která vede řidiče k obchvatu.

Zásadní změna přijde také ve Velkém Meziříčí. Auta teď město objíždějí zadarmo po dálnici, ale průtah městem už bude opět volný. Dálnice pak bude opět placená.

V Jihlavě mohou řidiči oslavit otevření Pražského mostu nedaleko železniční stanice Jihlava-město. Kvůli jeho poloze komplikovala uzavírka jak příjezd do Jihlavy, tak i pohyb po městě. Řidiči nemohli projet z centra do nákupní zóny a akvaparku. Objíždění města po obchvatu bylo zdlouhavé a nákladné.

Kraj má v plánu i další opravy. Během příštího roku se dá čekat uzavírka u Velkého Meziříčí, kde má vyrůst okružní křižovatka a třeba v Třebíči, kde se dělníci pustí do výstavby nového obchvatu.

autoři: Daniel Burda , vman
Spustit audio