Na Vysočině se rozjíždí moštárny
10. září 2023
Lidé už začínají nosit ovoce do moštáren. Z třiceti kilogramů jablek se dá totiž vymačkat až pětadvacet litrů moštu. Kvůli cenám energií si ale někde za lisování připlatí.
Jako jedni z prvních zahájili provoz v moštárně v Novém Veselí. Podle vedoucího Františka Zity ale kvůli vysokým cenám energii zdražili a litr místo sedmi korun stojí o korunu víc.
Zájem o moštování tak může ovlivnit nejen menší úroda, ale i vyšší náklady na výrobu.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Denacifikace je v Německu citlivé téma. Ukrajinský konflikt ale způsobil obrovský posun, popisuje Bříza
-
Na hlavním nádraží v Hamburku je po útoku nožem 17 zraněných. Policie podezřelou zadržela
-
Špitálníková: Nevím, jestli Severokorejci v mé knize říkají na sto procent pravdu. A je mi to jedno
-
Když budu mít důvěru, tak samozřejmě budu rád, říká o pokračování u českého hokejového týmu Rulík