Na umístění optických kabelů pro vysokorychlostní internet se Velké Meziříčí se společností T-Mobile nedohodly, nabídky majitelům domů považuje radnice za nátlak

22. srpen 2023 11:10

Společnost T-Mobile v současné době zpracovává projektovou dokumentaci pro výstavbu vysokorychlostní optické sítě ve Velkém Meziříčí. Při tom, mimo jiné, oslovuje i majitele domů ve městě.

Majitelům domů chodí nabídky, že pokud vyjádří souhlas s umístěním rozvodů do svých domů, budou se moct připojit na optickou síť. Konkrétně jde například o sídliště Čechovy sady, Bezděkov nebo Nad Gymnáziem.

Podle nezávislého starosty  Alexandrose Kaminarase společnosti chybí souhlas od města, aby mohla kabely položit. Obě strany potvrzují, že se o něm jednalo. Shodu ale nenašly.

Město mělo nabídnout možnost položit kabely při různých opravách, kdy stavební firmy kopou do země. „Došlo k požadavku udělat to naráz v rámci několika sídlišť ve městě. S tím by se ale pojilo to, že by se v několika etapách rozkopaly ulice, bez ohledu na to, jestli tam nějaká rekonstrukce probíhá nebo ne,“ vysvětlil starosta Alexandros Kaminaras.

Na nabídku města společnost nepřistoupila. Proto Kaminaras současnou aktivitu T-Mobilu vnímá jako nátlakovou akci na město.

Jak reagovala firma T-Mobile? A dočkají se lidé ve Velkém Meziříčí vysokorychlostního připojení k internetu přes optický kabel? Poslechněte si přiložené audio.

Spustit audio