Na táboře na Třebíčsku hořelo. Děti jsou v pořádku, jeden z vedoucích je popálený

19. červenec 2013

U obce Vaneč na Třebíčsku dnes propukl požár v areálu letního tábora. Vzplály tlakové lahve a následně kuchyň s jídelnou a část lesa. Všech 81 dětí stačilo včas uniknout do bezpečí, jeden z vedoucích si popálil ruku. Lékaři ho ošetřili na místě.

V současné chvíli se odklízejí škody, vyšetřovatelé zjišťují příčinu požáru. Nabízí se souvislost s počasím, oficiálně to však potvrzeno nebylo.

Záchranáři přemístili děti a jejich vedoucí do kulturního domu ve Vanči, kde je pak postupně vyzvedávali rodiče. Tábor pro ně skončil. Škoda, kterou oheň napáchal, dosáhla čtvrt milionu korun.

Požár vypukl v pátek před polednem. "Při přípravě oběda došlo k zahoření jídelny. Byli tam hasiči, takže teď čekám na oficiální verzi, proč k tomu došlo. S dětmi jsme bez problému odešli od ohně, nikomu se nic nestalo. Všichni vedoucí, všechny děti jsou v pořádku," popsal vedoucí tábora Petr Ležovič.

Tábor s názvem Sámova říše pořádá TJ Sokol Tasov a tento druhý běh měl trvat až do neděle. Ležovič tvrdí, že nic nebrání tomu, aby v neděli začal třetí běh. Nové zázemí pro tábor se podle jeho slov vybuduje.

"Po nás určitě budou pokračovat, teď už se tam v podstatě pracuje na úklidu spáleniště. Snad to dáme do kupy," říká vedoucí.

autor: mik
Spustit audio