Na střeše základní školy Nuselská v Havlíčkově Brodě vznikne přírodní zahrada

13. březen 2018
Zprávy z

Základní škola Nuselská v Havlíčkově Brodě bude mít na střeše přírodní zahradu. Kromě toho tam budou speciální učebny a observatoř s mobilním dalekohledem pro pozorování oblohy. Celý záměr vyjde na desítky milionů korun.

„Cílem je vybudovat novou moderní učebnu fyziky, chemickou laboratoř, univerzální přírodovědnou učebnu a další střešní prostory s multifunkční učebnou s 2D a 3D projekcí. Centrum doplní i střešní zahrada či observatoř s mobilním dalekohledem, který dětem umožní pozorování oblohy,“ řekla Ivana Mojžyšková (ČSSD).

Žáci se pracovní činnosti učí v nevyhovujících podmínkách. Aktivity hodlá město, jako zřizovatel školy, převést právě na střechu.

„Chceme vzbudit zájem žáků o přírodovědné vzdělání prostřednictvím doplňkové formy výuky. Místo učení faktů a pasivního přijímání informací máme snahu vytvořit podmínky pro aktivní a záživné získávání znalostí,“ doplnila ředitelka školy Milena Popelová.

Učebna, Havlíčkův Brod

65 milionů korun

Stavbu na střeše školy bude tvořit ocelová konstrukce s roštovou dřevěnou výplní, tepelnou izolací a obkladem z nehořlavého materiálu. Přibude i výtah, kterým se škola stane bezbariérovou.

Náklady na stavbu činí 65 milionů korun, ze kterých je většina pokrytá dotací z Evropské unie.

autor: mik
Spustit audio