Na řidiče na Vysočině čekají desítky uzavírek, objížděk a vynucených kolon

1. červenec 2020 05:00

Se začátkem letních prázdnin začíná spousta lidí cestovat a vyjíždět na výlety. Právě v létě ale zároveň naráží na nejvíce uzavírek, či jiných omezení kvůli opravám silnic.

Kupříkladu mezi Pelhřimovem a Kamenicí nad Lipou dělníci rekonstruují silnici a řidiči projíždí pouze jedním jízdním pruhem.

Za Božejovem řidiči narazí na semafory. Opravovaný úsek je dlouhý několik set metrů, řidiči tak musí počítat s tím, že si na semaforech počkají, než auta z druhého směru přejedou.

Jedná se ale jen o jeden z mnoha úseků na Vysočině, které teď prochází opravou,

Dálnice D1

Omezení pociťují například i řidiči na dálnici D1. „Zůstali jsme v zúžení, stáli jsme padesát minut, byla tam bouračka a prostě jízda hrůza, jak po tankodromu, oni jsou docela neohleduplní ti cizí kamioňáci, takže vjížděli do záchranných uliček, do všeho, ucpávali to, hrozný,“ stěžuje si řidička Markéta Pémová nejen na omezení kvůli modernizaci, ale i na chování ostatních řidičů.

Práce na dálnici ale podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla pokračují podle plánu.

Třešť

Komplikovaná dopravní situace je v současné době třeba i v některých městech. Například v Třešti je v rekonstrukci průtah městem. Aktuálně se pracuje na Revoluční ulici.

„Projíždíme, musíme to objet tady, dvacet minut to máme do Penny a takhle to máme čtyři kilometry, když to objedeme, celou Třešť po obchvatu.“ Paní Michaela musí uzavírku objíždět téměř denně. Několikaminutová cesta se pro ni tak změnila na objížďku celého města.

Podle starosty Třeště Vladislava Hynka (KDU-ČSL) jsou problémoví hlavně řidiči, kteří se nedrží stanovené objízdné trasy. „I díky navigacím si nachází různé jiné komunikace přes město a tam dochází ke komplikacím, některé ulice, ty místní ulice jsou víc vytížené, ale ono se s tím dá těžko něco udělat, když denně projede takové množství aut a musí projet prostě celý průtah městem.“

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související