Na OH mládeže měla ČR první zástupkyni v Taekwondu, sní i o Riu

23. srpen 2014

Pelhřimovská bojovnice Adriana Šimánková jako první český taekwondista v historii zápasila na olympijských hrách mládeže. Medaili z Číny si domů nedoveze, protože los jí moc nepřál a přisoudil jí silnou soupeřku z Turecka.

„Byla to hodně těžká soupeřka. Ještě jsme spolu nebojovaly, ale v kategorii jsme spolu byly hodněkrát. Vyhrává vše, co se dá, takže štěstíčko na los nebylo,“ přiznávala po svém zápase na olympijských hrách mládeže v Číně Adriana Šimánková z Pelhřimova.

Turecká taekwondistka Saridoganová nakonec zvítězila 9:5 na body. Odvážnější boj česká taekwondistka nezkusila. „Když se do ní člověk pustí, dává body. Umí na to, takže by to dopadlo úplně jinak.“

I když pelhřimovská bojovnice moc dobře věděla, že nastoupila proti silné soupeřce, nakonec stříbrné medailistce, zklamání z prohry na velké sportovní akci samozřejmě přišlo. Na druhou stranu Adriana Šimánková se vůbec jako první Češka představila v taekwondu v olympijských soutěžích.

„Jsem první z republiky, kdo v taekwondu postoupil na olympiádu. Pro mě je to obrovitánský úspěch. Doufala jsem v medaili, ale i když není, jsem spokojená. Všechno si hrozně užívám, ceremoniál i olympijský oheň,“ jmenuje své největší zážitky.

Snem sedminásobné mistryně České republiky v taekwondu jsou seniorské olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru za 2 roky. „Budu se snažit, a makat jako doteď, doufám, že by to mohlo vyjít,“ vyhlíží Adriana Šimánková.

autoři: jak , vman
Spustit audio