Na nebezpečné křižovatce přibývá nehod, peníze na nezbytné úpravy ale nejsou

7. listopad 2011
Zprávy z

Nebezpečná křižovatka Tři Věžičky musí nutně projít rozsáhlými úpravami. Podle policistů jde o jeden z nejhorších úseků na Vysočině, kde se neustále zvyšuje počet nehod.

Nechvalně známá křižovatka Tři Věžičky na Jihlavsku musí nutně projít změnou. Na nebezpečném úseku na hlavním tahu mezi krajským městem a Havlíčkovým Brodem totiž dochází k čím dál více nehodám. Denně tam projede přes patnáct tisíc aut. "Vjet na hlavní silnici z vedlejší od Stříteže je především ve špičce opravdu nadlidský výkon. Přestože je tam povolená sedmdesátikilometrová rychlost, jezdí tam řidiči od Jihlavy nebo Havlíčkova Brodu i stovkou. Když se tam mám pak stočit s omnáctimetrovým kolosem, musím být hodně opatrný, aby do mě někdo nenaboural. Řidiči jsou opravdu bezohlední," postěžoval si šofér Mirek, který jezdí s kamionem už přes dvacet let.
Policisté proto navrhují, aby místo křižovatky vznikl kruhový objezd nebo aby tam alespoň vyrostly semafory. Na několikamilionové opravy ovšem nemá peníze ani stát, ani město a kraj se od celého problému distancuje.
Jen za letošní rok havarovali přímo v křižovatce už čtyři šoféři a při nehodách bylo zraněno devět lidí. Loni dokonce na nebezpečném místě vyhasl jeden lidský život.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio