Na hokejový šampionát se chystají také policisté, dopravní podnik i úklidové čety

10. květen 2024 11:13

Policisté, úklidové čety nebo řidiči tramvají se chystají na nápor tisíců hokejových fanoušků. V Ostravě dnes začíná mistrovství světa v hokeji. Fan zóna u tamní Ostravar Arény se otevře ve čtrnáct hodin.

V někdejším Paláci kultury a sportu se bude mistrovství světa v hokeji konat naposledy. „Samozřejmě vnímáme, že se staví nová multifunkční hala v Brně. Pokud by Ostrava chtěla usilovat o další šampionát v hokeji, pravděpodobně bychom museli postavit kapacitně větší halu,“ říká ostravský primátor Jan Dohnal (ODS).

Přípravy šampionátu město mimo jiné podpořilo třicetimilionovou dotací. „Poskytujeme samotnou halu a infrastrukturu, kterou jsme museli připravit. Součinnost s IZS a vše, co se děje ve městě, jde jakoby za námi,“ dodává primátor.

Čtěte také

Na pořádek bude denně dohlížet také několik stovek policistů včetně antikonfliktního týmu, leteckého útvaru nebo pyrotechniků.

Hned u hokejové haly je i viditelně označené kontaktní centrum policie. „Slouží pro návštěvníky – když budou potřebovat radu, pomoc, nebo nám budou chtít oznámit nějaké protiprávní jednání, například s falešnými vstupenkami,“ vysvětluje policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Policisté budou také pomáhat koordinovat dopravu. „Doporučujeme všem návštěvníkům, kteří přijíždějí vozidly, aby parkovali na kapacitně velkém parkovišti, které je v Dolní oblasti Vítkovic,“ dodává Jiroušková.

Právě parkoviště v Dolních Vítkovicích je na trase speciální hokejové linky X, kterou zřídil Dopravní podnik Ostrava mezi centrem Ostravy a Vítkovicemi. „Co se týká koordinovaného odvozu fanoušků především po skončení večerních utkání, máme připraveno několik vsuvek a budeme je organizovat podle návštěvnosti,“ doplňuje mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblobá s tím, že v případě potřeby dopravce nasadí další tramvaje.

Posíleny jsou také autobusové linky z Mošnovského letiště. Držitelé vstupenek si pak mohou zakoupit týdenní jízdenku za 250 kroun.

Spustit audio