Na dálnici D1 u Humpolce skončila oprava dutin ve středové části

25. leden 2019 14:00

Na dálnici D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem skončila oprava dutin pod kanalizací ve středové části.  Injektáž začala 10. ledna.

Dodavatelská firma už odváží techniku, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Práce na úpravách desetikilometrového úseku mezi 94. a 104. kilometrem pokračují. Dálnice by měla být bez omezení průjezdná okolo 18. února.

Nový dodavatel

O termínu dokončení opravy dutin, které vznikly neodbornými pracemi pod kanalizací ve středové části dálnice, informoval v úterý poslance ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). „Další snahou je, aby od začátku další sezony tam nastoupil nový dodavatel, který bude schopen pokračovat v těch stavebních pracích, aby se ten úsek dal dohromady,“ řekl v úterý ministr.

Desetikilometrový úsek D1 je zúžený na dva jízdní pruhy kvůli započaté modernizaci. ŘSD nyní odstraňuje závady, aby mohlo po polovině února omezení skončit a jezdit se znovu obousměrně třemi pruhy a plnou rychlostí.

Rekonstrukce dálnice v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem za 1,75 miliardy korun začala loni v březnu. Práce se nepodařilo dokončit před zimou a v zúženém úseku začala loni v prosinci kolabovat doprava. ŘSD následně ukončilo spolupráci s původním dodavatelem. Ve spolupráci s jinými firmami se teď snaží dálnici zprovoznit.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související