Městská hromadná doprava v Jihlavě se mění: Nové trasy, trolejbusy a slevy

9. září 2024 06:30

V Jihlavě začala jezdit nová trolejbusová linka D, která spojuje sídliště Březinky s Poliklinikou a zajíždí i na hlavní nádraží.

Kromě nové linky D se mění i další trasy. „Linka F přechází na trasu přes ulici 17. listopadu a obslouží nově rozvíjející se čtvrť horní Kosova. Linka E bude od října vedena parciálními trolejbusy,“ vysvětluje ředitel dopravního podniku Radim Rovner. Linka 4 se zkracuje na Masarykovo náměstí, ale některé spoje zajíždějí až do Ráje.

Dopravní podnik nezapomněl ani na technické novinky. „Chtěl bych cestujícím připomenout náš e-shop, kde mohou dobít elektronickou peněženku na jihlavské kartě nebo si koupit časový kupon,“ říká Rovner.

Přestože se rozšířily trasy a přibyla nová linka, jízdné se nemění. „Cena jednorázových jízdenek zůstala stejná,“ potvrzuje ředitel dopravního podniku. Město se však rozhodlo snížit jízdné pro některé kategorie cestujících. „Od roku 2024 dochází k výrazným slevám. Děti do tří let v doprovodu mají jízdu zdarma, středoškoláci si mohou pořídit kupon na celý školní rok za 730 korun,“ vysvětluje Rovner. Cestující starší 75 let mají od září MHD zdarma.

Spustit audio