Město Ledeč nad Sázavou postihla dnes v noci ničivá povodeň

7. duben 2014

Dnešní noc se asi nesmazatelně zapíše do paměti mnoha občanů. Výsledkem řádění ničivého živlu jsou více než dvě desítky zaplavených obytných domů a několikamilionové škody. Voda neminula ani novou hasičskou zbrojnici. Problémy způsobil Pivovarský a Olešanský potok, který do města přitéká.

Podle posledních zpráv, které máme od starosty Stanislava Vrby, se v tuto chvíli především pracuje na rybnících nad Ledčí, u kterých hrozí protržení hrází. "Dosypávají se tam hráze. Snažíme se Olšanský potok pročistit, aby v případě že přijde další přívalová vlna, nebyly zataraseny úzké průchody," uvedl starosta Vrba. Vedle rodinných domků, hasičské zbrojnice, silnice a dalších staveb se voda nevyhnula ani sádkám s pstruhy, kde se škoda odhaduje na 1 milion korun.

Do Ledče nad Sázavou mezi tím dorazil hejtman kraje Vysočina František Dohnal a společně s radnicí hledají řešení vzniklé situace. Na místě jsou 4 hasičské sbory a spousta dobrovolníků. Pomoc Ledči nabízejí také okolní obce a samozřejmě i stavební firmy.

Povodeň Ledeč nad Sázavou
autor: mik
Spustit audio